Primul DECES de gripă în Olt și 62 de cazuri confirmate. Declararea epidemiei poate duce la închiderea școlilor

2965

În județul Olt s-a înregistrat primul deces cauzat de gripă. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Icoana.

Numărul pacienților din Olt diagnosticați cu gripă a ajuns la 62. Iar astăzi a fost anunțat și primul deces. Gripa a răpus un bărbat din Icoana. Printre cazurile grave înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Slatina la care a fost confirmat virusul gripal se numără un copil de trei ani, din comuna Verguleasa. Micuțul a fost transferat la Terapie Intensivă, având și alte boli asociate.

Astăzi, cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ din țară, iar ministrul Sănătății a anunțat că .„În zonele unde circulația virusului gripal este mai intensă, se poate ajunge și la închiderea școlilor”.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei crește de la o zi la alta, iar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu suntem departe de declararea epidemiei de gripă.
În afară de vaccinul antigripal, care este cel mai sigur mod de a ne proteja, trebuie să respectăm anumite măsuri igienico-sanitare: de evitat aglomerațiile, părinții să-și țină copiii bolnavi acasă, iar în școli să se facă un triaj epidemiologic – adică să se constate dacă un copil prezintă simptomele unei răceli sau nu.