Expoziție Cătălin Podoleanu, la Galeria Artis

80

Artistul Cătălin Podoleanu, „adoptat” de ani buni de Slatina unde este și profesor de arte plastice la Școala de Muzică și Arte Plastice a Liceului Teoretic Nicolae Titulescu, vine în fața publicului iubitor de frumos cu prima expoziție din acest an, ce va fi găzduită de Galeria Artis.

„Pentru toți cei care iubesc culoarea sau sunt admiratori de artă plastică, lansez invitația de a participa la noua mea expoziție personală! Prima pe 2019! Vă aștept cu mare drag, miercuri, orele 17.00, la Galeria Artis din Slatina, bulevardul A.I. Cuza!”, este invitația lansată slătinenilor și nu numai de către artistul Cătălin Podoleanu.

Expoziția „CARTOGRAFII CROMATICE”, organizată de Muzeul Judeţean Olt în parteneriat cu Filiala Uniunii Artiştilor Plastici din România Vâlcea, al cărui membru stagiar este pictorul, va putea fi vizitată la galeria Aris până pe data de 8 februarie.

„Demersul expoziţional se doreşte un experiment vizual, ce aminteşte de conceptele clasice ale picturii abstracte, orfism, constructivism, gestualism, abstractionism liric, prin care artistul caută să pună în valoare elementele intime ale armoniilor cromatice prin raportari directe la aspectele vieţii moderne. Titlul expoziției este o metaforă plastică care încearcă să definească trăirile lăuntrice ale unui pictor ce „cartografiază” zone ale incandescenței artistice. Cătălin Podoleanu navighează prin „Lumea Sublimă” a culorilor și imortalizează pentru eternitate clipa de grație a revelației spirituale”, prezintă expoziția Laurenţiu Guţică-Florescu, directorul Muzeului Judeţean Olt.

Invitat de onoare va fi Gheorghe Dican, vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Preşedinte al filialei UAP Vâlcea.

Cătălin Podoleanu s-a născut în Constanța, a absolvit Facultatea de Arte Plastice şi Decorative Iaşi și locuiește în Slatina.