Mesajul senatorului Siminica Mirea, de Ziua Culturii Naționale: Simţiţi cultura, trăiţi și faceți cultură!

64

„Faceţi România mai frumoasă prin cultură!” este mesajul pe care îl transmite senatorul de Olt Siminica Mirea astăzi, de Ziua Națională a Culturii.

Astăzi se împlinesc 169 de ani de la naşterea poetului nepereche – Mihai Eminescu, iar România serbează, pentru al şaptelea an consecutiv, Ziua Naţională a Culturii. Cu această ocazie, senatorul de Olt Siminica Mirea a transmis celor pe care-i reprezintă în Parlament un mesaj privind importanța acestei zile.

„Cultura este forma de exprimare cea mai liberă a conştiinței şi a sufletului nostru. De aceea, din anul 2010, aceasta, nu numai că este mult mai bine valorificată, ci are și o zi de celebrare a sa. Ziua Culturii Naţionale nu a fost aleasă, ca dată, întâmplător, ci se celebrează de ziua naşterii poetului naţional al romanilor, geniul Mihai Eminescu, „Luceafărul” literaturii româneşti. Poetul nepereche, cel care ne-a luminat mintea şi sufletele…

Ziua de 15 ianuarie reprezintă o zi de reflecție asupra noastră şi asupra culturii. De milenii, cultura a reprezentat o formă de dezvoltare personală şi naţională, o formă a libertăţii de exprimare şi de creaţie şi, nu în ultimul rând, ne-a unit.

Simţiţi cultura, trăiţi și faceți cultură! Faceţi România mai frumoasă prin cultură!!!”, este mesajul senatorului de Olt.