Aproape un sfert din acțiunile ALRO Slatina, cumpărate de proprietarii Dedeman

597

23, 16% din acțiunile Alro Slatina au fost cumpărate de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman.

Încercarea de înstrăinare a pachetului majoritar de acțiuni ale combinatului de aluminiu Alro Slatina a suferit în vară un eșec, însă acum compania și-a găsit un cumpărător important.  Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români, deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietari ai Dedeman, au cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO Slatina.

Achiziția are o valoare de 496 milioane lei. Frații Pavăl au cumpărat 165,33 milioane de acțiuni ALRO Slatina la un preț de 3,00 lei/acțiune.

Acționarul majoritar, Vimetco N.V., a informat recent ALRO că a derulat, împreună cu acționarul Conef S.A., o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de acțiuni ALRO, reprezentând un procent cumulat de aproximativ 33,77% din capitalul social al emitentului, adresată unor investitori instituționali. În urma acestei operatiuni, Conef S.A. a disponibilizat întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în ALRO, iar acționarul majoritar Vimetco N.V. va deține în continuare un pachet de circa 54,19% din capitalul social al emitentului ALRO.