FOTO/VIDEO Cel mai mare ansamblu tradițional de copii din județ încheie anul cu cântec, joc și premiere

445

Format din circa 50 de dansatori și soliști, Ansamblul “Poarta Olteniei” GAL Ghimpețeni a încheiat anul cu cântec, joc și voie bună, micile talente fiind recompensate de către Grupului de Acțiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea cu cadouri specifice sărbătorilor.

Li s-a dus vestea peste tot în țară și chiar peste hotare, iar atunci când îi vezi evoluând pe scenă nu poți să nu te simți mândru că ești oltean. Promovează cu drag și cu responsabilitatea zestrea străbună, pregătindu-se ore în șir pentru ca spectacolele pe care le prezintă publicului să fie la cote ridicate, prezentând odată cu frumoasele dansuri și melodii populare autentice oltenești și costume tradiționale autentice.

Publiée par Florin Ciobanu sur Jeudi 20 décembre 2018

Sunt copiii ce evoluează în cadrul Ansamblului “Poarta Olteniei” GAL Ghimpețeni, susținut de Grupului de Acțiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea, cel mai mare ansamblu de copii din județ. Sub îndrumarea instructorului-coregraf Marian Stănescu, circa 45 de copii “rup scena-n două” atunci când evoluează, iar soliștii sunt deja mici vedete populare ale județului.

Publiée par Florin Ciobanu sur Jeudi 20 décembre 2018

Cu repertoriu ales și mândri de portul, dansul și cântul oltenesc, ansamblul s-a reunit ieri pentru a încheia așa cum se cuvine anul. Au susținut spectacole la Crâmpoia, Văleni și Ghimpețeni, fiind felicitați și premiați la final cu cadouri specifice sărbătorilor de către Grupului de Acțiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea, prezidat de Titel Ciobanu, omul sub a cărui susținere zeci de copii din satele acestei zone a Oltului au șansa de a ieși în lume promovând folclorul și, de ce nu, să facă o carieră în domeniu.

Publiée par Ogea Mirela sur Jeudi 20 décembre 2018