100 de părinți din Slatina, provocați de un psihoterapeut la un workshop gratuit despre copii și traumele lor

123

Cum îi ajutăm pe copii să facă față traumelor- este tema unui workshop la care sunt invitați 100 de părinți sau viitori părinți care doresc să afle mai multe de la specialiști pe această temă. Întâlnirea va avea loc duminică, ora 11.00, invitat fiind psihoterapeutul care a adus somatica în România- Florentina Niculescu, președinte al Asociației Pași către tine.

Cum să îi ajutăm noi, ca părinți, pe copiii noștri să-și observe senzațiile și sentimentele dureroase și să treacă prin ele fără suferințe inutile încearcă duminică la Slatina să ne învețe doi psihoterapeuți în cadrul unui workshop gratuit organizat în sala de conferințe a Hotel Bulevard Prestige. Worhshop-ul „Provocare penru părinți” are drept  țintă 100 de părinți care doresc să afle de la specialiștii Geanina Nicolae și Florentina Niculescu ce se întâmplă în creierul copilului, cea de-a doua parte a întâlnirii fiind una practică, pe studii de caz.

„Cadoul pe care părinții îl pot oferi copiilor lor este iubirea și educația. Emoțiile și senzațiile noastre corporale ne umplu cu vitalitate, și a-i învața pe copii să fie în contact cu propriile lor stări, înseamnă bogație și sens al vieții. Lucruri rele se întâmplă aproape zi de zi și copii sunt din ce în ce mai expuși riscului, fie că vorbim de dezastre naturale, agresivitate verbală sau fizică, abuzuri, intervenții chirurgicale etc. Pentru a scăpa de sentimentul de neputință care apare în fața unei situații dificile cu care ne întâlnim adesea în rolul de părinți avem nevoie de informații. Intenția noastră este de a afla cum funcționează sistemele interne ale copilului, să întelegem cum putem trece de la “nu știu ce să mai fac” la “aici și acum pot face asta”. Informația corectă ne ajută să ne deblocăm din sentimentul de neputință și să putem acorda un ajutor sănătos. Întrebarea la care vom răspunde este dacă în calitate de părinți putem veni în sprijinul copilului și a-l educa în conștientizarea și eliberarea trăirilor cu un înalt impact emoțional din corp”, explică psihoterapeut Geanina Nicolae, organizatorul acestei acțiuni.