Elevii unui liceu slătinean donează nevoiașilor fructe și legume, prin carduri cadou, evitând depozitarea, transportul sau perisarea produselor

109

Implicat în programul SNAC, Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu Slatina va derula Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” în alt mod decât colegii din alte școli: elevii sunt sfătuiți să nu cumpere fructe și legume pentru a le aduce la școală, ci să doneze carduri cadou de valoarea produselor, ca beneficiarii să și le poată achiziționa proaspete.

Organizată cu scopul ca elevii să înveţe să fie mai buni, să le pese de semenii aflați în dificultate, să se implice pentru a aduce un zâmbet pe fața celor năpăstuiți, să fie responsabili, Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” se va derula în școli în perioada 19- 23 noiembrie și presupune colectarea de legume și fructe de elevii și profesorii voluntari implicați în programul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară(SNAC).

Printre unitățile de învățământ în care se derulează această campanie în județul Olt se numără și Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu” Slatina. Dacă anul trecut elevii au donat zeci de kg de fructe și legume, dar și făină, griș, mălai, suc de roșii/cutie, ulei de floarea soarelui, oțet, gem fructe și ciocolată, precum și 26 de carduri cadou cu o valoare totală de 1.702,02 lei, inspirați de exemplul cardurilor, voluntarii din acest an doresc să evite transportul la școală, depozitarea și transportul la beneficiar, precum și perisarea produselor, și le sugerează colegilor să nu doneze produse, ci carduri cadou. Beneficiarii au fost deja identificați.

“Anul acesta școlar ne propunem să colectăm și mai multe carduri cadou, astfel să putem achiziționa un număr mai mare de alimente, fructe și legume proaspete pentru beneficiarii acțiunii.  Am identificat ca BENEFICIARI familiile cu situații  financiare defavorizate, identificate în rândul elevilor C.N.V. “N.Titulescu” Slatina și familiile din centrele cu activitate comunitară  reprezentate de Pr. Constantin Aldea – Consilier social din partea Mitropoliei Slatina și  de Pr. Vărzaru Mădălin reprezentantul asociației „KINONIA”. Practic vom populariza din clasă în clasă campania de colectare a cardurilor cadou în urma cărora să putem cumpăra cele mai proaspete alimente și să ajutăm cu adevărat aproapele aflat la nevoie.”, au anunțat organizatorii campaniei.