Militarii caracaleni, alături de turci, bulgari, italieni și portughezi, asigură comanda unei operații NATO de apărare a Flancului de Sud-Est al Alianței

117

Militarii caracaleni de la Batalionul 22 Infanterie “Romanați” și Batalionul 325 Artilerie “Alutus”, subordonate Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, își vor testa capacitatea de a îndeplini o misiune NATO. La exercițiul multinațional Scorpions Fury 18 participă militari români și străini.

Începând de astăzi, aproximativ 1.800 de militari români şi străini, cu 250 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul multinaţional SCORPIONS FURY 18 (SCFY18) ce se desfăşoară până pe data de 16 noiembrie, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită din localitatea Cincu, judeţul Braşov.

“SCFY18 are ca obiectiv evaluarea capacităţii Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de a-şi îndeplini misiunea încredinţată – prin exerciţii de comandament asistat de calculator, exerciţii de antrenament în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă – în scopul declarării capabilităţii finale a acestuia”, arată MApN într-un comunicat de presă.

Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova are misiunea de a asigura comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – Apărare colectivă, de nivel brigadă, pentru a contribui la securitatea teritorială şi a populaţiei pe Flancul de Sud-Est al Alianţei.

Două batalioane din Caracal fac parte dintre subunităţile subordonate Brigăzii Multinaţionale Sud-Est- Batalionul 22 Infanterie și Batalionul 325 Artilerie, alături de Batalionul 20 Infanterie, Batalionul 26 Infanterie, Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, Batalionul 116 Sprijin Logistic și Contingentul Militar Polonez.

La exerciţiu mai participă militari români şi străini din Comandamentul Forţelor Terestre Aliate (Izmir, Turcia), Statul Major al Forţelor Terestre, Divizia Multinaţională Sud-Est, Centrul Naţional de Instruire Întrunită, precum şi din structurile afiliate pe timpul exerciţiului (Batalionul 38 Mecanizat din Bulgaria, Regimentul 6 Cavalerie din Italia şi Batalionul 2 Pandur din Portugalia).