Masă caldă pentru credincioșii prezenți de Sf. Arhangheli la Mănăstirea Clocociov. Primăria Slatina oferă sprijin financiar

257
SONY DSC

De Sf. Arh. Mihail și Gavriil, cărora le poartă hramul, Mănăstirea Clocociov, aflată la marginea Slatinei, așteaptă să-i calce pragul la slujba de cinstire a ocrotitorilor săi numeroși credincioși din zonă, dar și din mai multe colțuri ale țării. Pentru a le asigura o masă caldă, Primăria Slatina va acorda lăcașului de cult un sprijin financiar.

Considerată o oază de linişte şi spiritualitate, asemuită de mulți credincioși veniți de prin toată țara cu Voronețul Bucovinei sau cu Agapia Neamțului, mănăstirea părintelui Visarion, duhovnicul Olteniei, așteaptă la slujba de cinstire a ocrotitorilor săi, Sfinții Arhangheli Mihail Și Gavriil, numeroși credincioși care vin să se închine într-o forfotă comparabilă cu locuri de pelerinaj ierusalemite.

Pentru a acorda cu această ocazie o masă caldă persoanelor vârstnice, copiilor, persoanelor cu dizabilităţi şi celor cu venituri mici, prezente în data de 8 noiembrie la slujba hramului, Mănăstirea Clocociov a apelat la un sprijin financiar din partea Primăriei Slatina. Proiectul privind acordarea acestui sprijin, în valoare de 15.000 de lei, va fi discutat astăzi în comisiile Consiliului Local, astfel urmând ca administrația municipală să vină în ajutorul lăcașului de cult pentru a nu lăsa flămânde persoanele defavorizate ce calcă în colțul de rai al Oltului.

Mănăstirea Clocociov se numără printre cele mai vechi mănăstiri din țară. Unele documente, precum și o frescă păstrată în mănăstire, îl numesc drept ctitor pe voievodul Mihai Viteazu. Ansamblul arhitectural este monument istoric, având  aspect de cetate medivală.