281 de autorizații taxi- limita maximă în Slatina pentru următorii 5 ani. Primăria modifică reglementările activității de taximetrie

1020

Administrația municipală a supus astăzi transparenței publice modificările aduse Regulamentului pentru organziarea și desfășurarea activității de transport în regim de taxi, în regim de închiriere și dispecerat taxi pe teritoriul Slatinei. Cetățenii interesați au la dispoziție 10 zile pentru a depune propuneri, sugestii sau opinii.

281 de autorizații taxi pentru efectuarea serviciului public de persoane în regim de taxi la nivelul municipiului Slatina, pentru o perioadă de 5 ani de zile începând cu data de 1 ianuarie 2019, corespunzător unui număr de 70.293 locuitori ai localității. Limita maximă este prevăzută în noul regulament ce aduce modificări hotărârii de Consiliu Local de acum zece ani dată în acest sens, regulament supus transparenței publice.

Administrația municipală introduce în reglementarea organizării și desfășurării activității de taximetrie și un nou alineat prin care se explică procedura de cesionare a autorizațiilor de taxi, de transport în regim de închiriere și dispecerat taxi.

În municipiul Slatina sunt stabilite 142 de locuri destinate taximetrelor, distribuite celor 35 de stații: Văilor, Piața Ecaterina Teodoroiu, Cuza Vodă, Drăgănești, Școala 3, Casa Tineretului, Policlinica Veche, Prleungirea Tunari, AI Cuza- UM, Gară, Hotel Senator, Bazar Textila, Crișan, Libertății I, Libertății II, Unirii, Pandipo, Finanțe I, Progresul I, Minulescu, Palatul de Justiție, Poliția Circulație, Electrica, Zahana, Liceul Economic, Billa, Victoriei, Independenței, Kaufland- centru vechi, Judecătorie, Dinu Lipatti, Catedrală, Stadion, Oltul și BCR. 4 societăți de taxi autorizate au dispecerat: Olt- Alex, Hello Taxi, Exclusiv Mobil Taxi și Mobil Taxi.