Rezultatele unei școli slătinene la olimpiade l-au adus în vizită pe directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului

164

Școala Gimnazială “George Poboran” Slatina a avut vineri un oaspete de seamă: directorul IRDO, Adrian Bulgaru.

foto: facebook Școala George Poboran

În semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obținute de elevii Școlii Gimnaziale “George Poboran” în ultimii doi ani la Olimpiada de Științe Socio-umane și la Concursul național “Democrație și toleranță”, vineri, unitatea de învățământ a primit vizita reprezentanților Institutului Român pentru Drepturile Omului. “Cu această ocazie, d-l cercetător Adrian Bulgaru, director executiv al I.R.D.O., le-a oferit elevilor școlii noastre o inedită lecție de cultură, educație civică, în cadrul căreia s-a vorbit despre valori precum: respect, implicare, participare, solidaritate. S-a vorbit, de asemenea, despre 24 octombrie, ziua aniversară a Cartei Națiunilor Unite, considerată ca o sărbătoare a Națiunilor Unite de către toate statele membre, despre importanța cunoasterii și promovării drepturilor omului. In discursul său, reprezentantul I.R.D.O. i-a îndemnat pe elevi la manifestarea permanentă a respectului pentru familie, pentru dascăli, pentru toți cei din jur, la aprecierea și valorizarea lucrurilor frumoase de care se bucură în viața lor.”, dezvăluie conducerea școlii.

Anul școlar trecut, echipajul format din Năstase Alessia- clasa a IV-a, Nițu Raluca- clasa a VII-a, Peagu Cătălin- clasa a VIII-a, s-au clasat pe primul loc la Concursul Național “Democrație și Toleranță “-etapa județeană și au reprezentat Oltul la etapa națională a concursului.

Unitatea de învățământ se poate lăuda cu o promovabilitate de 100% la examenul de evaluare națională.