Patrulare cu mascați, poliție și jandarmi în două comune din Olt în care hoții-și fac de cap. Poliția a instituit zone speciale de siguranță

3052
foto: arhivă

Furturile numeroase și accidentele petrecute pe raza a două comune oltene au determinat poliția olteană să instituie zone speciale de siguranță publică. Timp de o lună de zile, localitățile sunt patrulate de polițiști, jandarmi și mascați, în ajutorul forțelor de ordine din județ sosind și Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova.

Începând de luni, 15 octombrie, până ope 13 noiembrie, comunele Brebeni și Ipotești sunt declarate zone de speciale de siguranță publică și patrulate intensiv de patrule mixte polișist- jandarm. În zonă acționează efective sporite din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijinite de cele din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. Mai mult, zona de siguranță va fi asigurată de către grupa de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

„În urma analizei evenimentelor produse pe raza de competență a Secției de Poliție Rurală Coteana, a reieșit faptul că, în  comunele Brebeni și Ipotești, se menţine frecvența faptelor de furt contra patrimoniului, precum și a infracțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice. Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a decis instituirea unei zone speciale de siguranţă publică pe raza celor două comune, în care vor acţiona în sistem integrat poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală Coteana, luptători din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale Olt și efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt şi Grupării de Jandarmi Mobile  Craiova. Totodată, în sprijinul acestora vor acţiona polițiști rutieri din cadrul Politiei municipiului Slatina, în vederea prevenirii oricăror fapte ce aduc atingere siguranței participanților la traficul rutier. Polițiștii vor fi direcționați în zonele cele mai vulnerabile de pe raza comunelor Brebeni și Ipotești. Totodată,  se vor constitui și patrule mixte formate din polițist – jandarm.”, a anunțat IPJ Olt.