INGROZITOR Maşină lovită de un tren. Bilanț cutremurător: patru morţi

304

Patru persoane au murit în această dimineață, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren de marfă. Accidentul s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată din Lugoj, judeţul Timiș.

Potrivit IPJ Timiş, patru persoane au murit la o trecere la nivel cu calea ferată din oraşul Lugoj. Aceștia erau pasageri într-o mașină lovită în plin de un tren.

Accidentul feroviar s-a produs după ce şoferul maşinii nu s-a asigurat când a traversat calea ferată, au stabilit poliţiştii care au efectuat cercetarea la faţa locului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Aurora Voicilă, în accident au murit trei femei şi un bărbat.

„Un bărbat în vârstă de 47 de ani ce se afla la volanul unui autoturism nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu cale ferată din municipiul Lugoj, prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase, intrând în coliziune cu un autotren de marfă, ce se deplasa din direcţia Lugoj – Caransebeş. În urma impactului, patru persoane au decedat: şoferul autoturismului, în vârstă de 47 de ani şi trei femei cu vârste cuprinse între 38 şi 46 de ani”, a declarat Voicilă.

Garnitura care a lovit maşina era încărcată cu izopentan, un lichid foarte inflamabil, însă nu a fost pericol de explozie, au dat asigurări reprezentanţii ISU Timiş.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Atât circulaţia rutieră, cât şi cea feroviară au fost reluate, după finalizarea cercetărilor.