Arunci mucul de țigară, coji de semințe sau gunoiul de la fereastră? 600 lei amendă în Slatina

1391

Printre cele 104 cazuri de contravenții pentru care Primăria Slatina va stabili amenzi, proiectul de hotărâre fiind supus transparenței publice, se numără și cele referitoare la aruncarea gunoiului pe stradă. 600 de lei riscă prost-crescuții.

Primăria Slatina actualizează faptele ce constituie contravenții pe teritoriul municipiului și stabilește sancțiunile aplicabile, luând în calcul și acele fapte pentru care nu există cadru legal, însă afectează liniștea, sănătatea sau buna conviețuire, dar și normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației intrate în vigoare printr-un ordin nou începând cu 21 august 2018. Proiectul a fost supus săptămâna trecută transparenței publice.

Printre cele 104 de contravenții stabilite de municipalitate se află și cele referitoare la aruncarea gunoiului pe stradă. Astfel, aruncarea deșeurilor de orice natură (mucuri de țigări, coji de semințe, etc.) pe domeniul public și privat al municipiului Slatina se va sancțiuna cu 300- 600 lei amendă, același cuantum fiind aplicat și pentru aruncarea sau scuturarea de la ferestrele imobilelor de obiecte, dispozitive, deșeuri sau a altor obiecte.

Aruncarea gunoiului în alte locuri decât coșurile stradale sau pubele se va sancționa cu 500- 1000 lei pf și 1000- 2500 lei pj. Chiar și proprietarii sau deținătorii care nu păstrează curățenia în subsolurile blocurilor, scări, holuri, spații verzi, trotuare, terase, luminatoare, etc, riscă amenzi, care se ridică la 500- 1000 lei pf, 1000-2500 lei pj.