Pompierii olteni scot MÂINE  în stradă tehnica de intervenţie şi demonstrează ce pot face

81

Mâine, este ziua lor, a salvatorilor români, a oamenilor care îşi riscă zilnic viaţa pentru a-şi salva semenii şi bunurile lor. Cu această ocazie, ISU Olt va organiza pe platoul din faţa Prefecturii Olt o manifestare la care invită toţi cetăţenii.

Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România. Mâine, pompierii aniversează 170 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Pentru a marca acest eveniment, pompierii olteni au dat startul manifestării mai devreme, organizând până acum mai multe acţiuni, iar mâine se anunţă o zi specială, în care salvatorii Oltului organizează o ceremonie militară, o paradă şi exerciţii demonstrative.

“În perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, au fost organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și a unor exerciții demonstrative, dar și mai multe competiții sportive la care au participat cadrele inspectoratului. Activitățile dedicate Zilei Pompierilor din România vor continua, joi, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Instituției Prefectului-județul Olt, unde va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt. Tot joi, în intervalul 10.00-12.00, în zona adiacentă Instituției Prefectului, vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, dar și un punct de prezentare a manevrelor de prim ajutor”, anunţă sublocotenentul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.