Aplicaţie pe mobil cu locuri unde trage peştele şi festival al pescarilor, printr-un proiect româno- bulgar

87

Prima aplicaţie pe mobil care să le indice pescarilor cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre, în sudul ţării, dar şi un festival al pescarilor de pe malurile românesc şi bulgar ale bătrânului fluviu reprezintă ţinta unui proiect transfrontalier ce va fi lansat la Slatina săptămâna viitoare.

Pentru un pescar, nimic nu se compară cu o zi pe malul apei sau o captură impresionantă. Iar atunci când deţine şi cheia celor mai bune itinerarii piscicole, cu siguranţă va avea fir întins. Pescuitul sportiv pe Dunăre, în zona de sud a ţării, face obiectul unui proiect transfrontalier ce va fi lansat la Slatina pe 18 septembrie de către  Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina. Proiectul “AA Danube-Pescuit recreativ de-a lungul Dunării, itinerarii piscicole danubiene”, este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria.

“Proiectul îşi propune ca, în premieră, pentru zona de sud a ţării, să asigure desfăşurarea unui festival anual destinat pescarilor din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria, precum şi crearea primei aplicaţii pe mobil destinate pescarilor, pentru alegerea cu uşurinţă a celor mai bune locuri de pescuit de-a lungul  județelor riverane Dunării”, anunţă Cristi Dincă, manager comunicare ADD Slatina.

Proiectul este implementat de ADD Slatina – beneficiar2 și Fundația Idei în dezvoltare din Ruse, Bulgaria- lider de proiect.