EXEMPLU Pe 15 septembrie, toți caracalenii ies la adunat gunoaie, alăturându-se mișcării de ecologizare desfășurate în 150 de țări

128

Mobilizare fără precedent într-o localitate din România: toți locuitorii sunt scoși la curățenie, dorindu-se a se da astfel un exemplu civic de implicare în igienizarea și ecologizarea orașului. Acțiunea se va desfășura pe 15 septembrie, zi în care se declară război gunoaielor în 150 de țări.

De World Cleanup Day, o întreagă comunitate din Olt este mobilizată de către primărie. „Caracal, un oraș curat” este un proiect pentru toți caracalenii, administrația celui de-al doilea municipiu al Oltului răspunzând astfel apelului de implicare în cadrul celei mai ambițioase mișcări civice din istorie.

„Primaria municipiului Caracal vă invită în data de 15 septembrie 2018, între orele 08:30-15:30, să participați în număr cât mai mare la proiectul „Caracal, un oraș curat”. Este un proiect prin care administrația publică locală își propune să dea un exemplu în ceea ce privește igienizarea și ecologizarea orașului nostru”, este apelul de mobilizare lansat de Primăria Caracal locuitorilor.

Pe 15 septembrie, România se alătură altor 149 de țări pentru a organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România, peste 1.400.000 de voluntari curățând 18.000 de tone de deșeuri.

World Cleanup Day va începe la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

Pe aceeași temă:

Elevii unui liceu oltean mobilizează voluntari pentru Ziua Curățeniei Naționale