Elevii unui liceu oltean mobilizează voluntari pentru Ziua Curățeniei Naționale

81

Până la finele acestei luni, se strigă voluntarii pentru cea mai ambițioasă mișcare civică din istorie și se realizează Harta Deșeurilor, astfel încât acțiunea de curățenie să se desfășoare în 150 de țări. Un exemplu privind mobilizarea dau elevii unui liceu oltean care sunt hotărâți să implice cât mai multe persoane.

România se alătură altor 149 de țări pentru a organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România, peste 1.400.000 de voluntari curățând 18.000 de tone de deșeuri.

Pentru acțiunea din acest an, organizată pe 15 septembrie, elevii unui liceu din Olt încearcă să mobilizeze cât mai multe persoane, colegi și cunoscuți. „Salutare elevi și viitori elevi ai LTMV! Pe 15 septembrie va fi World Cleanup Day, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie. Hai și tu pe 15 septembrie la cea de-a 6-a Zi de Curățenie Națională Let’s Do It, Romania! Ne propunem o nebunie – cum ar fi să mobilizăm 1 milion de români la curățenie în toată țara, într-o singură zi? Let`s Do It! Înscrie-te aici alături de prietenii tăi: http://bit.ly/2w5xdQE, este apelul lansat pe pagina de socializare a Liceului Mihai Viteazul Caracal.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

Demarată în mai, recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare se va finaliza pe 30 august, tot până la finele lunii fiind realizată și Harta Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Cetățenii interesați sunt rugați să identifice mormanele de deșeuri și să le puncteze cu ajutorul aplicației pe Harta Deșurilor, baza de date dezvoltată la scală internațională fiind încărcată World Waste Platform.