Donald Trump a anulat întâlnirea pe care o avea astăzi cu Klaus Iohannis. Află motivul

123

Donald Trump și-a anulat toate întâlnirile bilaterale de joi, de la Bruxelles. Președintele american avea programată o întâlnire cu Klaus Iohannis, de la ora 11:00.

Potrivit unor surse oficiale citate de corespondentul Știrilor Pro TV, Donald Trump avea programate mai multe întâlniri bilaterale chiar în timpul reuniunii. Însă, în cadrul reuniunii au fost discuții contradictorii și a trebuit să rămână în sală.

La reuniune au rămas doar aliații, nu și statele partenere.

Cei doi președinți s-au întâlnit anul trecut, la Washington.

De la ora 11.30, preşedintele Iohannis va lua parte la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de Şefi de Stat şi de Guvern cu parteneri operaţionali „Resolute Support” şi posibili parteneri operaţionali, iar la finalul summitului va susţine o declaraţie de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, miercuri, la sosirea la Bruxelles, că summitul NATO este extrem de important pentru Alianţă şi cu accente deosebite pentru România. Iohannis a precizat că împărţirea echitabilă a sarcinilor este necesară, pentru că nu poate fi acceptată ideea că unii contribuie şi alţii beneficiază.