Apa și canalizarea ajung în tot mai multe comune oltene. Încă 6 primării au scos la licitație lucrările

2109

Condiții civilizate de trai vor avea mai mulți locuitori din mediul rural din Olt, ce vor înlocui baia la lighean și toaleta din curte, beneficiind de apă curentă și canalizare. 6 primării au scoase în această perioadă la licitație lucrările de extindere/ înființare rețea publică de apă și apă uzată.

Strejești, Găneasa, Brâncoveni, Schitu, Baldovinești și Bîrza sunt primăriile ce au scoase la licitație proiectele legate de apă sau canalizare în această perioadă. Până în 2020, 46 de comune din Olt ar trebui să implementeze asemenea proiecte, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

Primăria Bîrza va implementa proiectul „Reţea publică de apă uzată (canalizare şi staţie de epurare), comuna Bîrza”, cu o valoare de 5.169.835 lei. Cu termen limită data de 27 iulie, administrația locală a scos la licitație stația de tratare și filtrare pentru aducerea apei brute la parametrii de potabilitate.

Și primăria Baldovineşti a scos la licitație, termen 27 iulie, proiectarea, execuția de lucrări și asistența tehnică din partea proiectantului pentru realizarea obiectivului de investiții publice „Extindere canalizare menajeră și alimentare cu apă în comună”. Valoarea întregului proiect finanțat prin PNDL2 se ridică la 8,59 milioane lei.

24 iulie este termenul până la care Primăria Schitu așteaptă ofertele pentru contractul de lucrări (proiectare + execuție) aferent investiției „Înființare sistem de apă și apă uzată în satele Lisa și Greci, comuna Schitu, județul Olt – etapa I – înființare sistem de apă în satele Lisa și Greci”, valoarea estimată fiind de 5,8 milioane lei, iar a întregului proiect finanțat prin PNDL2 de 7,49 milioane lei.

Apa va ajunge și la robinetele locuitorilor din Brâncoveni, licitația pentru Servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări în cadrul proiectului „Prima înființare a sistemului de alimentare cu apă în comuna Brâncoveni, județul Olt” fiind programată pentru data de 26 iulie, valoarea estimată fiind de 7,97 milioane lei.

Și la Găneasa va fi extinsă infrastructura de apă și apă uzată, 17 iulie fiind termenul licitației pentru proiectare + execuție. Valoarea întregului proiect se ridică la 7,49 milioane lei.

Primăria Strejești are două proiecte finanțate: „Înfiinţare sistem de alimentare cu apă în satul Mamura, comuna Strejeşti, judeţul Olt” – 1.797.357 lei și „Înfiinţare sistem de canalizare menajeră în satul Mamura, comuna Strejeşti, judeţul Olt” – 3.114.412 lei. Mâine este termenul licitației pentru proiectul de canalizare- contractul de lucrări proiectare și execuție.