218 olteni, testați psihologic la Slatina pentru școala militară de jandarmi

504

Candidații recrutați de IJJ Olt pentru admiterea la școlile militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani și Fălticeni vor susține săptămâna viitoare, la Școala de Poliție Slatina, primul hop al examenului: testarea psihologică.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va organiza testarea psihologică a candidaţilor înscrişi în vederea susţinerii examenului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. În total, s-au înscris 218 candidați care doresc o carieră în jandarmerie, dintre care 216 pentru Drăgășani și 2 Fălticeni.

„Evaluarea psihologică se va desfăşura în două zile începând cu orele 08.30 la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Agenţilor de Poliţie „Nicolae Golescu” Slatina, str. Cazărmii, în ordinea alfabetică a numelui de familie astfel: luni, 9 iulie, cu candidaţii ale căror nume de familie încep cu litera „A” până la „N”, inclusiv; marţi, 10 iulie, cu candidaţii ale căror nume de familie încep cu litera „O” până la „Z”, inclusiv. Tabelele nominale cu prezenţa candidaţilor în cele două zile sunt afişate la avizierul Centrului de Formare”, anunță IJJ Olt.

Pentru sesiunea de admitere august- septembrie, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani a scos la examen 350 locuri (din care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi), iar Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 350 locuri (din care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).

La sesiunea de admitere din ianuarie 2019, pentru învăţământ postliceal pentru formarea subofiţerilor, învăţământ cu frecvenţă, durata studiilor 1 an, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani  are 317 locuri alocate Jandarmeriei Române, iar  Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni 335 locuri.