Ministerul Transporturilor a răspuns: semaforizare inteligentă în orașul Balș, pentru decongestionarea traficului!

2990

Balșul este cuprins într-un proiect de semaforizare treceri de pietoni al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, lucările urmând a fi demarate în acest an. Ministerul Transporturilor a răspuns ieri interpelării senatorului de Olt Siminica Mirea privind decongestionarea traficului în orașul de pe Olteț.

În sfârșit, un răspuns privind decongestionarea traficului din Balș până la realizarea centurii ocolitoare- parte a Drumului Expres Craiova- Pitești, proiect  aflat în procedură de atribuire a contractului de servicii și de proiectare și execuție lucrări! Ministerul Transporturilor a răspuns ieri interpelării formulate în plenul Parlamentului la finele lunii trecute de către senatorul de Olt Siminica Mirea, dar și demersurilor efectuate în ultimii ani de către administrația orășenească.

„În urma nenumăratelor solicitări ale domnului Mădălin Ady Teodosescu, primarul orașului nostru, Ministerul Transporturilor comunică un răspuns mult-așteptat, referitor la descongestionarea traficului rutier în orașul Balș. După ce, încă din august 2016, domnul primar propunea “semaforizarea inteligentă pe sectorul de drum în traversarea orașului Balș”, după interpelarea adresată ministerului, la începutul lunii iunie 2018, de către dna. senator Siminica Mirea (încă la PNL, pe vremea aceea), răspunsul Ministerului Transporturilor este unul îmbucurător. Potrivit răspunsului oficial, în cursul acestui an se vor demara lucrările la proiectul de semaforizare treceri pietoni în orașul nostru”, au transmis reprezentanții primăriei.

Interpelarea senatorului, prezentată de Realitatea Oltului:

https://realitateaoltului.ro/2018/05/30/traficul-din-bals-pe-masa-transporturilor-un-senator-de-olt-il-ia-la-intrebari-pe-ministrul-sova-cerand-pasaje-subterane/

În răspunsul ministerului se arată că „Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a realizat un proiect de semaforizare treceri de pietoni în vederea fluidizării traficului în orașul Balș. În acest sens, au fost solicitate alocări bugetare pentru obiectivul Execuție sistem de semaforizare treceri de pietoni pe DN65 pe raza localității Balș și pe DN6 pe raza localității Filiași, astfel încât în cursul acestui an să poată fi demarate lucrările”.

Soluția semaforizării inteligente și desființării unor treceri de pietoni a fost luată încă din 2016 de către o comisie a DRDP Craiova care, la solicitarea Primăriei Balș și Poliției Balș, s-a deplasat pe teren și a constatat coloane în trafic pe ambele sensuri întinse și pe distanțe de 5km.