Peste 184.000 de euro sustrași! Un bărbat a spart sistemul informatic al unei bănci

56

Un bărbat din Timișoara în vârstă de 29 de ani este cercetat după ce a reușit să sustragă o sumă de peste 184.000 de euro.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice Timiş şi procurorii DIICOT îl cercetează pe bărbatul în cauză pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice, după ce a spart sistemul informatic al unei bănci, și așa a reușit să sustragă suma de bani.

„Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2015 – 2017, cel în cauză ar fi modificat neautorizat numărul de telefon şi adresa de e-mail înregistrate în sistemele unei unităţi bancare pe numele unei femei, de 45 de ani, solicitând în numele acesteia emiterea unui card bancar, cu ajutorul căruia bărbatul, de 29 de ani, a efectuat retrageri de bani din contul acesteia, în valoare de 184.722.08 euro”, se arată într-un comunicat al Poliției.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiuni de alterare a integrităţii datelor informatice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.