Primarul Rotea din Vitomirești, declarat INCOMPATIBIL

1315

ANI a declarat incompatibil încă un ales oltean: edilul comunei Vitomirești, starea de incompatibilitate fiind identificată pentru perioada septembrie 2013- iunie 2014.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a șapte foști și actuali aleși locali și un funcționar public. Printre aceștia și edilul comunei Vitomirești, Ion Robert Rotea.

Potrivit ANI, primarul oltean ʺÎn perioada 30 septembrie 2013 – 30 iunie 2014 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de adminstrație al Liceului Tehnologic Vitomirești, Județul Olt, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003ʺ.

Edilul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Rotea și-a câștigat mandatul în februarie 2013, la alegerile locale parțiale, după decesul tatălui său fost primar al localității, până la preluarea  conducerii comunei fiind preot.