Streetball la Caracal: soldații americani în competiție cu cele mai bune echipe de baschet 3×3 din România. Trofee oltenești: vase de lut

153

Premieră pentru județul Olt, dar și pentru baschetul 3×3, municipiul Caracal va găzdui pe 16 și 17 iunie turneul din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2018. Câștigătorii vor primi și o recompensă oltenească: trofeele vor fi de fapt vase de lut reprezentând vestita ceramică de Vădastra.

Printre cele 15 turnee din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2018, se numără, în premieră absolută pentru bachetul 3×3 dar și pentru județul Olt și municipiul Caracal. Caravana noii discipline olimpice ajunge în acest weekend în Caracal, unde soldații americani de la baza NATO de la Deveselu, mari fani ai baschetului, sunt pregătiți să-și dispute supremația cu cele mai bune echipe de baschet 3×3 din România. 50 de echipe s-au înscris în competiția celui mai popular sport urban de echipă, baschetul 3×3, care începând de la Tokyo 2020 se va afla în programul Jocurilor Olimpice.

Turneul este inclus în calendarul FIBA 3×3 și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști de la categoriile Baby (sub 10 ani) și Mini (sub 12 ani), apoi sub 14 ani, sub 18 ani, și plus 35 de ani. Toți jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni, care contează în lupta pentru calificarea la competițiile internaționale.

Evenimentul Superbet Caracal Streetball este organizat de Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Caracal și este susținut de Superbet, Nike, sport-loft.com, Ursus Cooler, Gatorade, Kiss FM, Horizon, Ideal Board Games, Pegas.

Premiile de la Caracal vor avea brand oltenesc, trofeele constând în vase de lut – ceramică de Vădastra, realizator fiind meşterul olar Ionel Cococi.