Week-end cu cântec autentic la Ianca

73

Cântecele Dunării vor răsuna la Ianca în acest week-end, localitatea olteană organizând cea de-a XVIII-a ediție a festivalului- concurs de muzică populară considerat una dintre cele mai importante rampe de lansare a soliştilor tineri.

Comuna Ianca se pregătește de sărbătoare. O sărbătoare a portului și cântecului popular autentic, o rampă de lansare a tinerilor soliști din toată țara. Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului – Concurs de muzică populară “Cântecele Dunării” se va desfășura sâmbătă la Potelu, iar duminică la Ianca, fiind înscriși până acum 13 concurenți cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, din Olt, Prahova, Dâmbovița, Gorj, Teleorman și Bacău.

Invitați să susțină recitaluri sunt pe 9 iunie Nelu Bițînă & Ansamblul Doina Oltului, iar pe 10 iunie Constantin Enceanu & Ansamblul Doina Oltului.

Concurenţii vor fi acompaniaţi de Orchestra “Doina Oltului”, iar premiile vor fi substanţiale. Tinerii artişti vor urca pe scenă numai îmbrăcaţi în costume populare autentice, condiţia fiind să interpreteze două piese specifice zonei folclorice din care provin, dintre care una doină sau baladă.

Concurenţii care vor demonstra că sunt apţi să reprezinte folclorul oltenesc cu cinste şi să ducă mai departe această zestre vor fi răsplătiţi şi cu premii în bani. Marele premiu acordat de CJCPCT Olt va fi în valoare de 1500 de lei, premiul I- 1200 lei, premiul II- 1000 lei, premiul III- 800 lei. Ansamblul Doina Oltului va acorda un Premiu Special în valoare de 1000 lei, Consiliul Local Ianca va acorda un Premiu Special de 500 de lei, Premiul Popularității, acordat de CJCPCT Olt- 500 lei, Premiul Tinereţii va fi de 400 de lei, Muzeul Judeţean Olt va acorda un premiu de 400 de lei, tot Muzeul Județean Olt va acorda un Premiu de Autenticitate- 500 lei, la care se adaugă două menţiuni, în valoare de câte 300 de lei.