Ziua Națională a Adopției, sărbătorită la Slatina duminică

78

Zeci de copii care și-au găsit o familie și persoane cărora să le spună mamă și tată și zeci de părinți care și-au găsit copii prin intermediul adopțiior vor serba la Slatina printr-o petrecere.

“Începând din anul 2014, DGASPC Olt a sărbătorit Ziua Națională a Adopției, prilej cu care a promovat și a susținut importanța familiei în viața fiecărui copil. Și în acest an, în  data  de 10 iunie, ora 17.30, la locul de joacă Dodolino, situat în municipiulSlatina, vom organiza o petrecere la care vor participa părinți și copii care și-au unit destinele prin adopție.”, anunță Rădița Piroșca, director Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

Modificarea legislației privind adopția în 2016 a făcut ca numărul copiilor abandonați care au cui spune mama și tată să crească considerabil. La nivelul județului Olt, numărul adopțiilor aproape că s-a dublat, Oltul fiind clasat pe podiumul național în privința numărului de familii întemeiate prin această procedură. Un lucru îmbucurător, de asemenea, este și creșterea vârstei copilului adoptat.

Potrivit datelor DGASPC Olt, în acest an până la finele lunii trecute au fost adoptați 10 copii, eliberate 17 atestate, procedura de adopție este în derulare pentru 15 copii, iar pentru 31 deschisă.

Mai puteți citi:

Talentul extraordinar al unui copil abandonat