Se-anunţă HAOS la Balş: Podul vechi peste Olteţ va fi ÎNCHIS definitiv

4034

Construit în 1897 şi închis circulaţiei auto în anii ’90, podul vechi al Balşului peste Olteţ va fi închis definitiv şi circulaţiei pietonale. Decizia a fost luată încă de anul trecut, când Drumurile Naţionale au emis o înştiinţare în acest sens Primăriei Balş, până acum nefiind găsite soluţii de evitare a închiderii, fapt ce ar dubla haosul din trafic în urbe.

În orice moment, Secţia Drumuri Naţionale Slatina poate decide ca de mâine circulaţia pietonală pe vechiul pod al Balşului peste Olteţ să fie interzisă. Şi, deşi acest lucru ar însemna un coşmar pentru traficul şi aşa infernal, administraţia orăşenească nu poate mişca un deget. „Podul Vechi, de peste râul Olteţ, scos din circulație și folosit doar pietonal, nu aparține Primăriei orașului Balş, ci Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Primăria nu poate face investiţii pentru ceva ce nu are în proprietate. Podul a ieşit din garanţie şi pentru a stabili dacă reprezintă un pericol trebuie efectuată o expertiză tehnică, ori primăria nefiind proprietar nu poate realiza această expertiză”, confirmă Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.

 

Interzicerea circulaţiei pietonale pe podul vechi ar însemna folosirea celui nou, construit atunci când firma pariziană ce a realizat podul în 1897 a trimis către administraţia bălşeană o înştiinţare prin care a cerut scoaterea acestuia din uzul transportului auto. Numai că acesta are doar o bandă destinată circulaţiei pietonale şi atunci s-ar crea blocaje la capete la trecerea pietonilor, ce ar îngreuna şi mai mult circulaţia în oraş.

Podul vechi de peste Olteţ a fost construit de firma pariziană Dayde & Pille, una dintre cele mai importante societăţi ale Europei.

Pe tema traficului din Balș:

Traficul din Balș, pe masa Transporturilor. Un senator de Olt îl ia la întrebări pe ministrul Șova cerând PASAJE SUBTERANE