IMAGINI INCREDIBILE Dezastru de Rusalii, la Optaşi Măgura

1068

Au făcut grătar şi au uitat să stingă bine focul. Jarul, lăsat nesupravegheat, a aprins nutreţul dintr-un fânar şi de aici a plecat dezastru. În focul care a izbucnit s-a făcut scrum anexa gospodărească, fânarul, o gospodărie a vecinilor şi un autoturism cu remorcă. Totul s-a întâmplat, ieri, de Rusalii, la Optaşi Măgura. Bucuria unei zile de mare sărbătoare s-a transformat într-o mare durere pentru proprietarii care au uitat să stingă jarul.

Un fânar cu cu patru tone de furaje, o anexă gospodărească, un autoturism și o remorcă din Optaşi Măgura s-au transformat, ieri, în scrum din cauza neatenţiei. Focul care a transformat totul în scrum a plecar de la jarzul unui grătar lăsat nesupravegheat de un sătean şi a afectat grav şi gospodăria unuia dintre vecini.

Pagubele produse sunt substanţiale, iar vinovatul este bun de plată.

„Intervenția pompierilor a durat mai bine de două ore și jumătate, iar în urma incendiului au ars o anexă gospodărească pe circa 15 metri pătrați, un autoturism și o remorcă în proporție de 70 %, la gospodăria de unde a izbucnit incendiul și un fânar, pe circa 70 de metri pătrați și patru tone de furaje, de la gospodăria vecină”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Potrivit acestuia, cauza probabilă a incendiul o reprezintă jarul lăsat nesupravegheat într-o anexă gospodărească. El s-a propagat cu repeziciune și la fânarul aflat în imediata apropiere.