Permisele românești sau străine, preschimbate online. Aplicația, accesată pe site-ul Prefecturii Olt

124

Programările pentru peschimbarea permisului românesc, transcrierea vehiculului înmatriculat în România, autorizarea provizorie (numere roșii), radierea vehiculului, duplicat permis românesc, duplicat certificat înmatriculare, preschimbare permis străin pot fi realizate de acum înainte online.

De acum înainte, se ia drumul din picioare lși celor care doresc să se programeze pentru peschimbarea permisului românesc, transcrierea vehiculului (înmatriculat în România), autorizarea provizorie (numere roșii), radierea vehiculului, duplicat permis românesc, duplicat certificat înmatriculare, preschimbare permis străin. Și aceste solicitări ale cetățenilor vor putea fi realizate tot online. Anunțul a fost făcut astăzi de către prefectul județului Olt, care a adus la cunoștință oltenilor că a fost lansată aplicația de programare on-line în sistem centralizat, la nivel național. „Aplicația poate fi accesată de pe pagina de internet a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (https://drpciv.ro/serviciu-programari-online-pas1.html) sau de pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt (http://ot.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatriculari/). Pentru mai multe informații rugăm cetățenii să se adreseze lucrătorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, la numerele de telefon 0249.410090, 0249.410104 interior 20842 sau 20839.”, anunță Instituția Prefectului județului Olt.

Prefectura Olt recomandă solicitanților următoarele:

  • să verifice valabilitatea actelor deținute și să se programeze din timp pentru a evita aglomerația;
  • să se prezinte la ghişeu la ora şi data rezervată, având asupra lor toate documentele necesare;
  • înainte de completarea programării, să se asigure că deţin toate actele necesare depunerii cererii, programarea fiind gratuită şi netransmisibilă.