Teatru de vară, cinema, muzeu și alte spații social-culturale, la Piatra Olt. Delgația bulgară a vizitat ieri locația

171

Orașul Piatra Olt va avea Centru Cultural Multifuncțional. Investiția, cu o valoare de 1,5 milioane euro, se derulează printr-un proiect româno- bulgar.

Administrația locală din Piatra-Olt a fost ieri vizitată de o delegație din Bulgaria, sosită pe meleaguri oltene pentru a implementa un proiect comun Primăria Piatra Olt- Primăria Vratsa, în cadrul programului de cooperare România –Bulgaria. Proiectul „CULTURE GREEN”,  aflat pe axa prioritara 2,  cu o valoare de 1,5 milioane Euro , presupune reabilitarea în orașul oltean a clădirii școlii vechi cu clasele I-VIII, ce va fi transformată în Centru Cultural Multifuncțional.

„Proiectul a trecut de Ministerul Dezvoltării și așteptăm în curând să semnăm contractul de finanțare. Este vorba de transformarea clădirii fostei școli gimnaziale din spatele Gării, de care este lipit și fostul cinematograf, o clădire aflată în ruină, în Centru Cultural Multifuncțional. Acesta va cuprinde: un teatru de vară, cinematograf, muzeu, sală de lectură, sală de spectacole și altele”, ne-a explicat viceprimarul Nicușor Rada.

Clădire fostei școli a fost construită în anul 1900 și are 10 încăperi funcționale din totalul de 26. În clădire funcționează în prezent o bibliotecă orășenească, un centru comunitar Amala și o filială locală a Muzeului Județean Olt- 3 săli expoziționale. Pentru schimbarea destinației clădirii, administrația din Piatra- Olt a obținut în 2013 avizul Ministerului Educației. Realizarea unui proiect prin care să fie reabilitată clădirea este impusă și de starea avansată de degradare a acesteia, activitățile derulate aici fiind desfășurate în condiții improprii. De asemenea, în oraș nu există spații amenajate pentru desfășurarea de acțiuni culturale locale.