Cerc pedagogic, la Stația de Epurare Slatina

177

Elevii de la școlile din zona Slatina au fost astăză liberi, în „bănci” au trecut profesorii lor care au participat sau au organizat lecții demonstrative. Cercurile pedagogice ale profesorilor de fizică și chimie nu s-au desfășurat la clasă, ci la Stația de Epurare Slatina.

Profesorii de fizică și chimie din județul Olt au organizat Cercul pedagogic la Stația de Epurare Slatina, printr-o vizită tematică. Cadrele didactice s-au documentat despre procesul de epurare a apelor uzate și despre cum se produce nămol și biogaz.

„Specialiștii Companiei de Apa Olt le-au explicat profesorilor că procesul de epurare este îngreunat și presupune costuri mai mari dacă rețeaua de canalizare este folosită pentru a arunca resturile menajere și alte materiale care nu sunt biodegradabile. Apa care este deversata în râul Olt în urma procesului de epurare corespunde normelor europene privind protecția mediului. Le mulțumim profesorilor de fizică și chimie pentru interesul față de activitatea colegilor noștri de la Stația de Epurare Slatina!”, declară Crina Jilavu, purtătorul de cuvânt al CAO.

Staţia de epurare de la Slatina este una dintre cele mai moderne din țară, are o capacitate de preluare a apei uzate de la 322,2 litri pe secundă până la 644,4 litri pe secundă, care poate deservi 71.700 locuitori şi care corespunde cerinţelor de mediu reglementate de legislaţia Uniunii Europene şi de legislaţia naţională.