200 de olteni angajați în Sănătate, la MITING în Capitală

108

Mii de oameni se află la această oră în Piața Victoriei, unde la ora 11.00 a început mitingul. Printre cei care au luat drumul Capitalei din toată țara se numără și epste 200 de olteni, membri Sanitas.

Cadrele medicale au ieșit în stradă, nemulțumite de discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum și promisiunile guvernanților de a acoperi pierderile salariale – promisiuni făcute și neonorate. Protestele Sanitas demarează azi cu mitingul din București, fiind anunțate apoi pe 7 mai – grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 – 11.00, iar pe 11 mai – grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială.

La mitingul de astăzi, organizat sub sloganul “Apărăm echipa medicală! Toți pentru unul, unul pentru toți!” participă și 200 de sindicaliști din Olt. Principalele revendicări ale Federației Sanitas sunt: modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulamen; creșteri salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială; negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.