Slatina dă încă un campion României la box: Ovidiu Ganciu

598

Pugilistul Ovidiu Ganciu, legitimat la Box Comtech Slatina, a urcat pe podium la Cupa României la Cadeţi, Brezoi. Astfel, el va fi luat în calcul pentru lotul național.

Un pugilist antrenat de Vladu Valerian în cadrul Box Comtech Slatina a câștigat Cupa României la cadeți.  Dacă la boxul feminin Slatina este de nedetronat de mai bine de 15 ani pe plan național și cu rezultate de excepție în competiții internaționale, iată că din 2015 și boxul masculin a revenit în forță, elevii antrenați de Valerian Vladu aducând medalie după medalie Oltului.

Cupa României de cadeți 2018 a fost organizată în orașul Brezoi, în perioada 13 – 19 aprilie, participând 132 de pugiliști pe 23 de categorii de greutate. După un parcurs ireproșabil în cupă, Ovidiu Ganciu a câștigat medalia de aur, la categoria 44,5kg. „Sportivul nostru a câștigat toate cele 4 meciuri disputate în Cupă cu adversari din Ploiești, Târgu Jiu, Călărași și, în finală, de la Olympia București. Este primul său rezultat de excepție și a doua participare la Cupa României. După această competiție, federația va alege componența lotului național ce se va pregăti pentru Europenele de cadeți”, ne-a declarat antrenorul Vladu.

Săptămâna viitoare, Box Comtech Slatina va participa la Cupa României la juniori cu un alt sportiv valoros, având pretenție la cea mai strălucitoare medalie: Andrei Stoiculescu . El a fost cooptat în lotul național de juniori în februarie, alături de colegul Andrei Gavae, după 2 meciuri spectaculoase la selecția desfășurată la Brăila.

Finala Cupei României Cadeti 2018 – Gangiu Ovidiu, Box Cometech-colț albastru:

https://www.facebook.com/vladu.valerian/videos/2057428381180175/