Tinerii din Slatina, învățați să devină patroni. Competiția Future Makers cu premii de 20.000 de euro vine în Olt

83

Vineri, 20 aprilie, în intervalul 15.00 – 18.00, la Fundația Județeană de Tineret Olt va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers 2018. Tinerii care vor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, cu premii de 20.000 de euro, sunt așteptați să se înscrie.

Au sau nu ideea unei afaceri și doresc să o pună în practică, vor să afle ce afacere ar putea avea reușită, să cunoască alți tineri pasionați de antreprenoriat și să intre într-o competiție din care pot câștiga unul din cele 7 premii în valoare totală de 20.000 euro, tinerii Slatinei sunt așteptați la un eveniment organizat în acest sens de Future Makers împreună cu Slatina Buzz.  „Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro, secţiunea Aplică, în perioada 8 februarie – 20 mai, completând un formular prin care să înțelegem mai bine ideea de business. 1500 de tineri din toată ţara sunt aşteptaţi în peste 35 de ateliere de antreprenoriat în perioada februarie-mai. În cadrul Atelierului de Antreprenoriat din Slatina din 20 aprilie, tinerii din județul Olt vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei căutăm la Future Makers.”, anunță organziatorii.

Alături de echipa Future Makers vine la Slatina şi Florin Ghindă, fondator România Pozitivă.

În luna mai, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 300 de oraşe şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.