Codruța Kovesi a ajuns pe muchie de cuțit la conducerea DNA

75

Problemele Codruței Kovesi cu DNA sunt departe de a se termina. Aceasta susţine că DNA nu a încheiat în mod direct protocoale cu SRI începând cu data de 1 ianuarie 2005.

Şefa DNA recunoaşte, în schimb, că instituţia pe care o conduce a cooperat instituţional şi în scris cu SRI, în baza protocolului din 2009 între Parchetul General şi Serviciul de Informaţii.

Scenariu exploziv în privinţa revocăriii Laurei Codruţa Kovesi. Surse politice, inclusiv prezidenţiale, spun că preşedintele Klaus Iohannis ia în calcul varianta demiterii procurorului-sșef al Direcției Naționale Anticorupție. Aceleași surse susțin că șeful statului ar fi deranjat de tensiunile din sistemul judiciar apărute în ultimele luni şi, în special, de atmosfera ostilă care s-a creat la nivelul CSM şi în sânul magistraţilor din conducerea Curţii Supreme. Klaus Iohannis a anunţat, la sfârşitul lunii martie, că va face publică după Paşte decizia sa în cazul cererii de revocare a lui Kovesi din fruntea DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a cerut nicio informaţie suplimentară de la Ministerul Justiţiei după ce Tudorel Toader i-a trimis raportul prin care cerea revocarea şefei DNA. Ministrul susţine că a avut ulterior două întâlniri cu preşedintele, însă acestea au fost evenimente în care subiectul Laura Codruţa Kovesi a fost evitat.