Liceenii olteni, invitați să aplice pentru Oxford for Romania Summer School

118

Școala de vară multidisciplinară ”Oxford For Romania” este provocarea lansată liceenilor olteni, de clasele a X-a sau a a XI-a. 22 aprilie este termenul de înscriere pentru proiectul care le oferă liceenilor șansa de a cunoaște pentru o săptămână mediul universitar din Oxford, organizatorii susținând costurile financiare. Anul trecut, o elevă din Caracal a fost selectată.

O experineță inedită, care să le schimbe percepțiile și să le lărgească orizontul, să-i determie să aibă altă viziune despre proprirul viitor, despre cariera de urmat, să cunoască și un alt sistem educațional și, de ce nu, să devină mai implicați în comunitățile locale.

“Căutăm a treia generație de liceeni pe care îi vom aduce la Oxford între 25 august și 2 septembrie 2018 pentru o școală de vară multidisciplinară transformatoare! Dacă ești elev în clasa a X-a sau a XI-a cu potențial academic, dar posibilități financiare modeste, înscrie-te până la 22 aprilie la Oxford for Romania Summer School. Selecția este competitivă și ține cont de performanțele academice, implicarea în comunitate, perseverența și motivația fiecărui aplicant. Toate costurile vor fi suportate de către organizatori prin intermediul partenerilor din România și Marea Britanie. Suntem o echipă de profesioniști și universitari din Oxford și Londra care lucrează 100% voluntar pentru a ajuta mai mulți tineri să aibă parte de o experiență educațională de top.”, este invitația și, totodată, provocarea lansată tinerilor.

Anul trecut, printre cei 20 de elevi selectați din cele 430 de aplicații, s-a numărat și o olteancă: eleva Colegiului Național ”Ioniță Asan” Caracal – Bianca Ion.

Bianca Ion, CN I Asan Caracal

Elevii care vor fi selectați vor participa la ateliere și cursuri într-o varietate de domenii, de la astrofizică și neuroștiințe, până la cultură politică și orientare în carieră, activități sociale și artistice, excursii, dezbateri, etc. susținute voluntar de români care studiază și lucrează în Oxford și Londra.