Elevii olteni primesc mere din Serbia

80

Un distribuitor și 6 furnizori asigură pachetul școlar pe care îl primesc cei 38.467 de preșcolar/școlari ai Oltului din 630 de unități de învățământ. Dacă produsele lactate și de panificație provin de la producători autohtoni, merele ajung pe băncile elevilor tocmai din Serbia.

291.115 porții de lapte, 129.397 lactate, 291.559 porții corn, 128.953 pachete biscuiți și 420.338 mere, cu o valoare de circa 641.000 lei, au primit, spre exemplu, în luna februarie, preșcolarii și elevii din județul Olt. Potrivit contractelor încheiate în septembie 2017, de furnizarea pachetului cu produse lactate și panificație și furnizarea merelor se ocupă SC Matra Scornciești, pentru primul pachet producători fiind Dorna Lactate, SC Simultan, Vel Pitar și Succes Nic Com, iar pentru mere Grupa Producentow Zelsad, Brika Komerc D.o.o și Institutul de Cercetare- Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni.

Dacă programul școlar urmărește încurajarea consumului de fructe în rândul copiilor, de remarcat că acesta nu urmărește și încurajarea produselor autohtone, pe băncile copiilor din Olt, în februarie, ajungând mere importate din Serbia. De altfel, fără a fi constatate deficiențe privind distribuția, calitatea produselor și depozitarea acestora.