Mutați mașinile, începe curățenia de primăvară în Slatina! Graficul pe zile și străzi

587

Slatina se primenește și împrospătează. Autoritățile demarazează de mâine campania curățeniei de primăvară. Acțiunea se va finaliza pe 26 aprilie.

Așa cum fiecare om gospodar primăvara face curățenie generală în curte sau locuință, așa și administrația slătineană  va face curățenie în oraș. Campania va demara mâine, iar pentru ca autoturismele parcate în zonele de intervenție să nu blocheze acțiunea, administrația face apel la proprietari să le mute în ziua în care se lucrează pe strada sau zona în care locuiesc.

„Apelăm la locuitorii municipiului din zonele unde urmează a se desfășura curățenia de primăvară să mute autoturismele proprietate personală în zilele prezentate în Graficul de curățenie, aceasta pentru a permite intervenția utilajelor operatorilor de salubrizare”, transmite Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Autoritățile transmit că în cazul în care va ninge sau va ploua, acțiunea va fi întreruptă și reluată atunci când vremea va permite.

„Prin programul de primăvară, materialele antiderapante și alte resturi care se acumulează pe carosabilul și pe trotuarele arterelor de circulație în lunile de iarnă sunt măturate. Acest lucru ajută pentru a face drumurile mai sigure pentru toți utilizatorii, îmbunătățește aspectul drumurilor din municipiu și ajută la protejarea mediului înconjurător, încărcarea nisipului după ce acesta  a fost măturat și strâns împiedică accesul acestuia în rețele de preluare a apelor pluviale și, implicit, înfundarea acestora. Curățenia de primăvară reduce potențialul de poluare a aerului prin prevenirea dispersării de praf și alte particule care se ridică în atmosferă urmare a traficului. Acțiunile de Măturat, spălat și întreținere a căilor publice, precum și salubrizarea spațiilor verzi, parcurilor și aleilor se vor executa de către operatorii serviciilor de salubrizare și întreținere spații verzi”, informează primăria.