Licitații pentru apă și canalizare în 6 comune din Olt

873

Orlea, Cîrlogani, Călui, Colonești, Studina și Iancu Jianu sunt localitățile din Olt care au în acest moment scoasă la licitație execuția lucrărilor de apă și canalizare.

Până în 2020, 46 de comune din Olt vor implementa proiecte de realizare a rețelelor de apă și/sau canalizare. 206 proiecte din cele peste 500 depuse de autorităţile locale din judeţ pe PNDL 2 au fost aprobate vara trecută la finanţare, cu o valoare de aproape 825 milioane lei. Printre acestea multe privind apa și canalizarea.

Dintre acestea, 6 comune au în prezent scoase la licitație lucrările. Comuna Orlea, unse se va implementa proiectul “Extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în comuna Orlea, judeţul Olt “, cu o valoare totală de 7.203.101 lei, a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor, termenul limită fiind 13 aprilie, iar valoarea estimată ridicându-se la 5,96 milioane lei.

Administrația publică din Cîrlogani a scos la licitație, termen 10 aprilie, execuția lucrărilor în cadrul proiectului extindere și modernizare sistem de apă și apă uzată în comună, valoarea estimată fiind de 5,6 milioane lei.  Comuna păstorită de Ionel Văduva este beneficiara unui proiect finanțat prin PNDL 2 în valoare de 2.635.469,27 lei:  Înfiinţare reţea publică de canalizare în satele Bălşoara, Scorbura, Beculeşti şi Cepari.

Cu o valoare estimată de 1,6 milioane lei, și Primăria Călui a scos la licitație, termen 4 aprilie, extinderea sistemului de alimentare cu apă în comună. Valoarea totală a proiectului aprobat prin PNDL2 este de 1,9 milioane lei.

10 aprilie este termenul avansat de Primăria Colonești pentru Proiectare și execuție lucrări de modernizare și extindere rețea alimentare cu apă în comună. Localitatea se numără, de asemenea, printre cele 46 din județ cu proiecte pe apă și/sau canalizare aprobate vara trecută, valoarea totală a investiției ridicându-se la  5.651.940 lei.

Pentru Realizare branșamente la sistemul centralizat de canalizare menajeră în comuna Studina, termenul de licitație este 5 aprilie. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1.916.623,90 lei.

Pentru proiectul Înfiinţare sistem de canalizare în satul Iancu Jianu, comuna Iancu Jianu, judeţul Olt – 7.852.812 lei, Primăria Iancu Jianu a scos la licitație serviciile de proiectare faza PT, DE și execuția lucrărilor. Termenul este de 3 aprilie.

LISTĂ localități cu proiecte aprobate la finanțare vara trecută :

3 olteni din 10 se spală la lighean și au WC în fundul curții. Vezi comunele care primesc bani pentru proiecte de apă și canalizare