Premii internaționale și naționale pentru folclorul oltenesc

404

Opt tinere talente ale folclorului oltenesc, eleve ale Școlii Populare de Arte Slatina și Palatului Copiilor Slatina, au câștigat în acest weekend premii importante la un festival internațional destinat copiilor și la un concurs național de interpretare vocală.

Marele Premiu la Festivalul Internațional Filofteia Lăcătușu

Printre cei 34 de finaliști cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani, dintre care 7 veniți din afara granițelor țării ( Bulgaria, Serbia, Ucraina și Republica Moldova) ai celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătușu”, desfășurat la Horezu sâmbăta trecută s-au numără și cinci oltence. Fetele au impresionat juriul prin doinele sau baladele cântate, dar și prin melodiile ritmate cu specific autentic oltenesc, iar premiile nu s-au lăsat așteptate. Marele Premiu a fost câștigat de Denisa Popescu, 11 ani, din Slatina, pregătită de profesoara Georgeta Chițoran-Orăşeanu.

"FILOFTEIA LACATUSU"

Patru boi taica adapaText dna. Georgiana IonLinie melodica:Maestrul Cristian Dumitru-Dirijor Ans.Prof. "Doina Oltului"Acompaniament Festival "Rapsodia Valceana"-Dirijor maestrul Cristi Caliu

Publié par Andreea Denisa Popescu sur dimanche 18 mars 2018

"FILOFTEIA LACATUSU"

"Drag mi-a fost ziua de vara"Din repertoriul dnei. prof. Merceanu NiculinaAcompaniament Festival "Rapsodia Valceana"-Maestru Dirijor Cristi Caliu

Publié par Andreea Denisa Popescu sur dimanche 18 mars 2018

Premiul I a revenit tot unei oltence talentate- Roxana Pațanghel, 12 ani, din Balș, pregătită de profesoara Victorița Cică.

Mulțumesc orchestrei "Rapsodia Vâlceană"

Publié par Roxana Patanghel sur samedi 17 mars 2018

 

Premiul Special al juriului a revenit Robertei Buzurin, de 13 ani, din Găneasa, pregătită de maestrul Marin Constantin, iar alte două eleve ale profesoarei Victorița Cică- Amelia Olteanu, 11 ani, din Balș și Simona Popescu, 10 ani, din Slatina, au câștigat Premii de Onoare.

Trofee și la concursul de la Craiova

Premii folclorice au fost câștigate și ieri de micuțele Oltului, la Concursul Național de Interpretare Vocală „Dragobetele Sărută Fetele”, de la Craiova. Astfel, Trofeul categoriei 8-9 ani a revenit Emiliei Ogea, 9 ani, din Slatina, pregătită de profesoara Victorița Cică, locul I la aceiași categorie unei eleve a Școlii Populare de Arte Slatina pregătite tot de profesoara Victorița Cică, însă din Dolj- Alicia Gabriella Corîci, iar locul doi Melaniei Păun, din Bobicești, pregătită de prof. Liviu Enache. Și categoria 10- 11 ani a fost câștigată tot de o olteancă, Trofeul fiind adjudecat de Amelia Olteanu, din Balș, profesor Victorița Cică.