15 locuri pentru Olt la Olimpiada de Informatică. Faza județeană, pe 17 martie

157

8 locuri la clasele de gimnaziu și 7 locuri la liceu sunt alocate în acest an Oltului pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică. Cei mai buni elevi din județ vor susține faza județeană la Colegiul Național Radu Greceanu, pe 17 martie.

Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat data și locul organizării fazei județene a Olimpiadei de Informatică, atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru cei de liceu. Începând cu ora 9,00, sâmbăta viitoare, la Colegiul Greceanu Slatina, elevii olteni vor susține o probă practică, pentru gimnaziu constând în rezolvarea a două probleme de natură algoritmică, cu ajutorul calculatorului, iar pentru liceu în rezolvarea a 3 probleme de natură algoritmică, cu ajutorul calculatorului.

La etapa națională, județul nostru are alocate 8 locuri la clasele de gimnaziu și 7 locuri la liceu. Etapa națională la liceu se va desfășura în perioada 29 martie- 3 aprilie, la Constanța, iar cea de gimnaziu în perioada 3- 7 aprilie, la Târgu Jiu.

După încheierea etapei naționale a olimpiadei, se va susține o singură probă de baraj pentru fiecare din loturile pentru juniori și pentru seniori, în vederea pregătirii și selecției participanților pentru competițiile internaționale în domeniu. Membrii loturilor naționale lărgite selectate în urma probelor de baraj vor participa la tabere de pregătire și vor susține alte baraje, în urma cărora vor fi selectați elevii care vor reprezenta România la competițiile internaționale aprobate în Calendarul olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale al MEN pentru anul 2018, respectiv: Olimpiada Internațională de Informatică, Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Balcaniada de Informatică pentru Juniori, Turneul de Informatică de la Shumen, Olimpiada Europeană de informatică pentru juniori, Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada.