Problemele cu energia electrică în sudul judeţului, discutate între primari şi şeful Distribuţie Oltenia

100

Primăria Corabia a găzduit astăzi o întâlnire între primarii din sudul judeţului şi preşedintele Directoratului Distribuţie Oltenia, pe tema întreruperilor repetate în alimentarea cu energie electrică pe timp de vreme rea. Acţiunea a fost organizată de Prefectura Olt.

La iniţiativa prefectului Silviu Neacşu, astăzi, la Primăria Corabia, 24 de primari din zona de sud a Oltului s-au întâlnit cu preşedintele Directoratului Distribuţie Oltenia, Ion Dobrescu, precum și responsabilii din domeniul tehnic şi investiţional al distribuitorului de energie electrică, principala temă de discuţie fiind identificarea cauzelor care au duc la întreruperi în alimentarea cu energie electrică pe vreme rea și stabilirea măsurilor ce se impun a fi luate. În cadrul întâlnirii, prefectul județului a propus ca astfel de întâlniri să se desfășoare periodic, urmând a fi abordate inclusiv probleme de avizare sau care privesc soluțiile tehnice pentru diverse lucrări pe care distribuitorul de energie electrică le are în vedere.

„Prin această acțiune, prefectul județului a dorit ca toate problemele cu care se confruntă autoritățile locale și cetățenii în asigurarea alimentării cu energie electrică să fie prezentate direct conducerii distribuitorului de energie electrică, urmând ca acesta să identifice, pentru fiecare caz, soluții viabile. De asemenea, prefectul județului a insistat ca în cazul unor defecțiuni majore sau lucrări de mentenanță, distribuitorul de energie electrică să înștiințeze, cu operativitate, autoritățile locale. Totodată, a solicitat acestuia remedierea defecțiunilor în cel mai scurt timp, prin suplimentarea echipelor de intervenție.”, arată un comunicat al Prefecturii Olt.