Ajutoare de URGENŢĂ pentru familiile greu încercate

67

493 de familii şi persoane singure se regăsesc pe lista Guvernului aprobată astăzi privind acordarea de ajutoare de urgenţă. Printre acestea, şi 17 persoane singure sau familii din Olt.

Ajutoare de urgență în sumă totală de 1.517.900 lei pentru sprijinirea unui număr total de 493 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase și alunecări de teren, accidente, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora vor fi acordate, hotărârea fiind aprobată în şedinţa de Guvern de astăzi.

Printre acestea, şi 17 din Ot, pentru care a fost alocată suma de 50.000 de lei. Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către Agenția Judeţeană pentru Plăți și Inspecție Socială.

9 ajutoare, în sumă de 26.000 de lei, au fost acordate pentru familii care se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, familiile respective confruntându-se cu probleme socio-materiale și de locuit, unele dintre acestea și cu stare gravă de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.  Restul sunt acordate pentru familii care se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.