Săptămâna  porților deschise la școli și consilierea părinților la grădinițe

480

Startul înscrierilor viitorilor școlari în anul școlar 2018/2019 va fi dat joi, în această săptămână școlile unde vor funcționa clase pregătitoare organizând Ziua Porților Deschise, iar grădinițele activități de informare și consiliere a părinților copiilor din grupa mare.

Până pe 12 martie, părinții și viitorii școlari vor putea cunoaște școlile unde se pot înscrie începând cu data de 8 martie. Unitățile de învățământ care fac înscrieri pentru clasa pregătitoare își deschis larg porțile pentru a le arăta copiilor și părinților de ce trebuie să opteze să devină elev acolo și nu la altă școală. Tot ce are fiecare școală mai bun, începând cu dotări, cadre didactice renumite, rezultate obținute de elevi, activități extrașcolare, dar și existența sau nu a mult-căutatului after school, vor conta în alegerea părinților.

Mai multe unități de învățământ deja au anunțat ziua în care își vor deschide porțile. Printre ele, pe 6 și 7 martie Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș, pe 7 martie Școala Gimnazială Ștefan Protopopescu Slatina, iar pe 9 martie Colegiul Național Vocațional Nicolae Titulescu Slatina (la ambele corpuri), la cea din urmă funcționând și învățământul alternativ step-by-step.

Și grădinițele desfășoară până pe 12 martie întâlniri pentru consilierea și orientarea părinţilor copiilor care vor fi cuprinşi în viitorul an școlar în învăţământul primar. Inspectoratul Școlar Județean Olt a publicat calendarul acțiunilor de consiliere, acestea desfășurându-se în 209 grădinițe cu program normal și prelungit din județ.

Înscrierea în învățământul primar începe pe 8 martie, la nivelul Oltului urmând să se înscrie circa 3000 de elevi pentru 174 de clase pregătitoare.

Prima etapă pentru completarea și depunerea cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar are loc până pe data de 26 martie, în vreme ce a doua fază se desfășoară între 12 și 18 aprilie. Aceasta este dedicată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat în prima etapă. Cererile trebuie completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Până pe data de 23 martie, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31decembrie 2018, dar pe care părinții doresc să-i înscrie la clasa pregătitoare în următorul an școlar, trebuie să fie declarați dezvoltați psihosomatic.

6 centre în Olt pentru evaluarea psihosomatică a viitorilor școlari