6 centre în Olt pentru evaluarea psihosomatică a viitorilor școlari

291

Evaluarea psihosomatică a copiilor în vederea înscrierii în învățământul primar se realizează la Olt în 6 centre. Important: părinții trebuie să se programeze mai întâi la centrul din zona de domiciliu.

Până pe dara de 23 martie, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31decembrie 2018, dar pe care părinții doresc să-i înscrie la clasa pregătitoare în următorul an școlar, trebuie să fie declarați dezvoltați psihosomatic. Evaluarea se realizează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asisteță Educațională.

În Olt, au fost stabilite 6 centre de evaluare: CJRAE, Școala Nicolae Coculescu Scornicești, GPN Dumbrava Minunată Drăgănești, GPP3 Caracal, GPP Floare de Tei Corabia și GPN Ion Creangă Balș, în intervalul orar 10.00- 18.00.

Pentru evaluarea psihosomatice a copiilor, părinții trebuie să se programeze în prealabil și să prezinte comsiiei o adeverință d ela medicul de familie care să ateste faptul că preșcolarul este apt pentru școală.

Înscrierea în învățământul primar începe pe 8 martie, la nivelul Oltului urmând să se înscrie circa 3000 de elevi pentru 174 de clase pregătitoare. În perioada 1- 12 martie, fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze “Ziua porţilor deschise”, ocazie cu care părinţii şi copiii vor putea vizita școlile şi vor putea discuta cu dascălii.

Prima etapă pentru completarea și depunerea cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar are loc în perioada 8 – 26 martie, în vreme ce a doua fază se desfășoară între 12 și 18 aprilie. Aceasta este dedicată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat în prima etapă. Cererile trebuie completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Pe aceeași temă:

Părinții de prichindei, în căutarea școlii ideale