Astăzi, ora 8.00: 5 drumuri județene rămân ÎNCHISE circulației

111
foto: arhivă

În această dimineață, pe drumurile din Olt se circulă în condiții de iarnă, ninge, iar autoritățile mențin în continuare închise circulației drumuri județene:

  • DJ 544 A Vârtopu- Vădăstrița;
  • DJ 546 C Potcoava- Perieți;
  • DJ 546 E Oporelu- Miești;
  • DJ 653 Stoicănești- Crăciunei;
  • DJ 679 Ghimpețeni- Văleni.

Potrivit ANM, până pe 4 martie, ora 10.00, sunt vizate: precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului. „În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.  Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Temporar intensificări ale vântului vor fiîn sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.”, atenționează meteorologii.

De asemenea, până astăzi la ora 11.00, Oltul este plasat sub Cod Portocaliu, fiind vizat de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. „Local în Oltenia gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.”, arată ANM.