Alimentarea cu apă a Slatinei, neafectată de îngheț. CAO a luat măsuri

95

Nopțile din ce în ce mai friguroase, zăpada și înghețul pot afecta și conductele de aprovizionare cu apă, iar topirea inundații. Pentru a asigura alimentarea cu apă a municipiului și a evita inundarea străzilor și subsolurilor blocurilor, Compania de Apă Olt a luat o serie de măsuri.

În această perioadă, echipele de intervenție ale CAO Olt asigură permanentă, iar compania a luat o serie de măsuri pentru prevenirea problemelor care pot să apară în caz de precipitații abundente și îngheț. „Bazinele de acumulare sunt pline de apă, astfel încât, dacă se oprește energia electrică din cauza fenomenelor meteo extreme, să se poată asigura alimentarea cu apă a municipiului Slatina. După topirea zăpezii sau a gheții, se urmărește ca, în zonele unde unde sunt amplasate geigere, să fie preluată apa pluvială. Compania de Apă Olt a amplasat, în ultimele săptămâni, mai multe geigere în zonele intens circulate pentru a evita inundarea străzilor și a subsolurilor blocurilor și a facilita circulația pietonilor și autovehiculelor.„, anunță compania.

De asemenea, pentru a evita înghețarea conductelor de apă, a robineților, a apometrelor ce poate duce la întreruperea alimentării cu apă a instalațiilor interioare din locuințe, CAO a informat cetățenii despre măsurile care trebuie luate.

Măsuri pentru prevenirea înghețului conductelor de apă și apometrelor:

– Când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, în scările de bloc ferestrele și ușile trebuie să fie închise și verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheț.
– Se recomandă și înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul.
– Pentru a preveni ca branșamentul de apă și apometrul să înghețe, acestea trebuie izolate corespunzător.