INEDIT Vând tichete – mărțișoare pentru dotarea Pediatriei și Neonatologiei din Caracal

152

A patra ediție a Târgului Caritabil organizat de Biserica Spitalului Municipal Caracal va fi lansată vineri. Anul acesta, mărțișorul oferit celor care doresc să contribuie la dotarea secțiilor de Pediatrie și Neonatologie caracalene este unul inedit: sub formă de tichet, în semn de apreciere celor implicați în campanie fiindu-le oferită o excrusie la 6 obiective religioase, istorice și patrimoniale din județ.

„În perioada 23 februarie-8 martie vă invităm la a patra ediţie a TÂRGULUI CARITABIL organizat de Biserica Spitalului Municipal Caracal. Tichete-mărţişor vă aşteaptă să oferiţi persoanei iubite şi şansa la unul din cele 50 de locuri într-o excursie oferită de noi. Fondurile obţinute din vânzarea acestor tichete vor fi folosite pentru reabilitarea şi dotarea secţiilor de Pediatrie şi Neonatologie ale Spitalului Municipal Caracal. Mărțișoarele devin, astfel, nu doar un simbol al primăverii, ci și un simbol al generozității și solidarității dintre oameni.”, este invitația lansată de Ion Doru Iagăru, preotul care slujește la Biserica „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” din curtea unității medicale, inițiatorul și organizatorului campaniei Mărțișorul Speranței.

Este pentru al patrulea an când preotul implică oameni din comunitatea romanațeană în acest proiect caritabil organizat în preajma zilei de 1 Martie cu scopul dotării secțiilor spitalului municipal destinate însănătoșirii copiilor. Cu fondurile strânse anul trecut a fost achiziționat un aparatul pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale nou-născuților şi mobilier medical, iar în anii precedenți s-au achiziționat aparatură medicală pentru secția Pediatrie și s-a montat linoleum antibacterian în secția Pediatrie, la bucătăria dietetică și într-un salon.

Dacă anul trecut elevii de la Școala generală nr.2 și Colegiul Național ,,Ioniță Asan Caracal au confecționat mii de mărțișoare pe care le-au expus spre vânzare la Târgul ,,Mărțișorul speranței” organizat în holul central al unității medicale, în acest an campanie de extinde, fiind desfășurată la Spitalul Municipal Caracal, CN „Ioniţă Asan” Caracal, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Caracal, Primăria Caracal, Protoieria Caracal, Biserica de Lemn a Spitalului Municipal Caracal, şcoli din judeţ și alte instituţii publice judeţene. Preotul Iagăru este ajutat la această ediție de profesorii Niţă Carmen Daniela, Preda Melania și Bulza Daniela.

Drept mulțimire pentru implicare, 50 dintre cei care vor achiziționa mărțișoarele vor fi recompensați cu o excursie, programată la data de 14 aprilie şi are ca obiectiv vizitarea mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor: Brâncoveni, Clocociov, Căluiu, Strehareț, Măinești și Sf Cruce- Studina.Validarea tichetelor câştigătoare se va face până la data de 31 martie.