Vreme rece cu ninsori: strat de 2 cm și temperatură resimțită de -13 grade, în Slatina

367

Astăzi se anunță vreme rece în toată țara. În Olt, deși temperatura indicată de termometru arăta la ora 8.00 minus 2 grade Celsius, cea resimțită la nivelul corpului era de minus 13 grade.

Ninge abundent,. Iar stratul de zăpadă depus măsura la ora 8.00 în această dimineață 1cm la Caracal și 2 cm la Slatina. Potrivit ANM,  din cauza vitezei vântului, corelată cu temperatura aerului, la nivelul corpului resimțim o temperatură mult mai scăzută. Aceasta este notată ca indice de răcire de către meteorologi. Dacă în Tkmișoara și Arad sunt 3 grade Celsius resimțite, în Semenic e înregistrată cea mai scăzută temperatură, de -35 de grade Celsius. În Olt, la Caracal termometru indica – 1 grad, temperatura resimțită fiind de -9 grade, cu vânt de 5,8m/s. Pe zona Slatina, este mai rece, fiind înregistrate -2 grade în termometru și – 13 resimțite la nivelul corpului. Vântul bate cu o viteză de 7,9m/s.

Potrivit informării meteorologice, până mâine se anunță ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Pentru următoarele zile, meteorologii estimează ninsori până marți- 27 februarie, miercuri- 28 februarie și joi- 1 martie fiind estimată lapoviță. Cele mai scăzute temperaturi minime se vor înregistra duminică- 25 februarie și luni- 26 februarie, de – 8 grade.